pátek 29. března 2013

Jak se motivovat ke cvičení?

Tumblr_mkecrqg9j31s9at8yo1_500_large


Znáte to? Když se rozhodnete cvičit, pustíte se do toho, prvních pár dní vás to baví a pak najednou příjdou výmluvy: „dnes ne, musím se učit, musím uklízet, jsem unavená...”. To počáteční nadšení prostě vyprchá a už se do cvičení musíte jen nutit. Po pravdě u mě je to stejný, taky se mi po pár dnech cvičení do toho nechce.
Takže jen pár rad jak najít motivaci:
- Myslete na to, že nechuť ke cvičení je jen chvilková záležitost.
- Vzpomeňte si na výsledky jakých jste při cvičení dokázali.
- Vybavte si ten skvělý pocit po cvičení. Vzpomeňte si, jak jste hrdí sami na sebe a máte radost, že jste něco udělala pro sebe a své zdraví.
- Podívejte se na fotku nechutně tlusté paní, která se cpe hamburgerem a řekněte si, že takhle budete vypadat, když to cvičení vzdáte.
- Nebo se naopak podívejte na fotku slečny s vaší vysněnou postavou a říkejte si "takhle budu jednou vypadat!"

Mě osobně hodně motivuje to, když si vzpomenu, že se mě někdo zeptal "nezhubla jsi?" nebo když mi někdo řekne "ty jsi nějaká hubená!".. Vzpomenu si na to a říkám si, že to chci slyšet znovu a znovu :)

No tak jděte cvičit! už se vám stalo, že jste na sebe byli naštvaní, že jste šli cvičit? asi ne.. spíš jste na sebe pyšní ne? :) Představte si to, až budete na koupališti, půjdete po pláži a všichni na vás budou obdivně koukat
To je úžasná představa ne?  tak z toho udělejte skutečnost! :)


Nakonec ještě malá thinspiration:

422830ee45216948d62c80fb8cf2fdf2_large

Fitspiration-1_large

Tumblr_mkeczgvfpt1s9at8yo1_500_large

599818_10151843523789852_1758198231_n_large
zvedni zadek!!!

A jak se motivujete vy? :)

18 komentářů:

  1. Skvělé tipy :) Já si na skříň pověsila text Just do it! A zatím to nějak funguje :D

    OdpovědětVymazat
  2. To je pravda, občas mám chvíle, kdy bych se na cvičení úplně vykašlala a tyto věci mi taky pomáhají :)

    OdpovědětVymazat
  3. Když jsem se cítila unaveně, tak jsem se nenutila do posilování, ale trochu se protáhla, to mi vždycky pomohlo. Teď už krize nemám, spíš hledám způsob, kde a jak co nejvíce cvičit. Ale kdybych se měla podívat na fotku nějaké "tlusté paní", asi se podívám na tu svou z roku 2010, kdy jsem měla 78 kilo a pak na tu, kde jsem měla 65. Uf uf. :-/
    Jinak děkuji za komentář k fotkám, i když si nemyslím, že by to byla až tak super změna. Za další tři měsíce to bude lepší. :-P Taky jsem dlouho váhala, jestli je zveřejnit. Uděláš to, až se na to budeš cítit. ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mě motivuje pohled do zrcadla..:) vidím výsledky a chci víc a víc:)

    OdpovědětVymazat
  5. Také některé tyto věci znám a využívala jsem je! :))
    Ale nějak jsem si cvičení zamilovala a je to součást mě, takže se už nutit nemusím! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mně nemotivuje nic. Musím to najít sama v sobě :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  7. Tohle je fitspiration ne thinspiration:P. Přece chceme být fit a ne vyhubliny:). Ale ta holka je teda mega...chtěla bych tak vypadat:D. A motivační tríčky jsou super:). Ještě aby mi někdo řekl, že jsem nějaká hubená:D..

    OdpovědětVymazat
  8. you really rock!
    love your blog, so you'll have me here again :)

    hope youll follow back <3
    www.malesclutch.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Já se naštěstí motivovat už nijak nemusím, protože se na to vždy vyloženě třepu. Krom toho, když např. 3 dny necvičím (jakože to tak mám každý týden, protože od pondělí do středy jsem na bytě kvůli škole), tak začíná být tělo ztuhlé a bolí mě záda, se kterými mám problémy odjakživa. Takže je to ve své podstatě i má nutnost, abych cvičila a udržela si tak bezbolestné tělo. :))

    OdpovědětVymazat
  10. U mě je překážkou ke cvičení hlavně lenost. Nechce se mě pustit :)

    OdpovědětVymazat
  11. No tak posledních pár dní je má motivace vyloženě na bodu mrazu :/ A nejspíš to bude i tím mrazem co panuje venku, prostě žádné slunko pro mě znamená žádnou energii.. Ale musím se zase nějak nakopnout a dostat do toho, přece jenom je zima dobrá k přípravě těla na plavkovou a šortkovou sezónu :D

    OdpovědětVymazat
  12. Já cvičím ráda, hlavně aerobik :)

    OdpovědětVymazat
  13. To já mám taky dny, kdy se musím nutit, nejvíc mi ale asi pomáhá když si vybavím ten pocit po cvičení a pak se do toho dám, chytne mě to a zas se mi nechce přestat.... :D a taky je to jedna ze záminek k poslouchání písniček na plný pecky, já totiž u hidby hrozně nerada jen tak sedím, vždycky mě to úplně nakopne k tomu, abych začala něco dělat :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Já vlastně ani motivovat ke cvičení nepotřebuju, já už to beru jako každodenní věc, jako třeba to, že si vyčistím zuby. A když mám den volna, ta se cítím divně a přijde mi, že nic nedělám.:D Prostě po půl roce cvičení už to ke mně patří :)

    OdpovědětVymazat
  15. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  16. Mě motivuje jak mám hroznou sílu a pevný tělo :)

    OdpovědětVymazat
  17. Já teda v poslední době fakt hodně bojuji. Začala jsem dělat cviky s gumou na břicho a nějak mě to nebaví. Jako jsem potom unavená, endorfiny se vyplavují, ale prostě mě to tak nějak nebaví. Ale nepřestávám. Znám to na sobě, musím se prostě kousnout. Ono se to jednou zlomí a začnu zase makat! :)

    OdpovědětVymazat