pátek 3. května 2013

Běžecký trénink pro začátečníky :)

Ahoj kočky :)
Jak se máte takhle při pátku? Já se mám skvěle, byla jsem u doktora pro zdravotní průkaz a před chvílí jsem přijela z nákupu s taťkou, jinak jsem celý den doma :P
V pondělí jedeme se třídou do planetária a na oběd se budeme zastavovat v mekáči :D přemýšlím, jestli si mám udělat nějakou větší svačinu, abych v mekáči nemusela jíst, anebo jestli si tam dám salát :)
Od zítřka začínám pořádně běhat podle tréninkového plánu, který jsem našla na jedné skvělé stránce :)
A o ten tréninkový plán se s vámi podělím:

Tumblr_mkwbhqacw51rr6ipbo1_500_large

První týden
Chůze po dobu 6 minut a poté lehký běh 1 minutu. Celý cyklus opakujte třikrát. V prvním týdnu byste měli zvládnout tři tréninky, ideálně s jedním dnem volna mezi tréninky.

Druhý týden
Chůze po dobu 5 minut a poté běh v mírném tempu po dobu 2 minut. Celý cyklus opakujte třikrát. V druhém týdnu byste měli zvládnout tři tréninky, ideálně s jedním dnem volna mezi tréninky.

Třetí týden
Chůze po dobu 3 minut a poté běh po dobu 4 minut. Celý cyklus opakujte čtyřikrát. Ve třetím týdnu byste měli zvládnout tři tréninky, ideálně s jedním dnem volna mezi tréninky.

Čtvrtý týden
Chůze po dobu 2 minut a poté běh po dobu 5 minut. Celý cyklus opakujte čtyřikrát. Ve čtvrtém týdnu byste měli zvládnout čtyři tréninky, ideálně s jedním dnem volna mezi tréninky.

Pátý týden
Chůze po dobu 2 minut a poté běh po dobu 8 minut. Celý cyklus opakujte třikrát. Ve čtvrtém týdnu byste měli zvládnout tři tréninky, ideálně s jedním dnem volna mezi tréninky.

Šestý týden
Chůze po dobu 2 minut a poté běh po dobu 9 minut. Celý cyklus opakujte třikrát. Ve čtvrtém týdnu byste měli zvládnout tři tréninky, ideálně s jedním dnem volna mezi tréninky.

Sedmý týden
Chůze po dobu 1 minuty a poté běh po dobu 11 minut. Celý cyklus opakujte třikrát. Ve čtvrtém týdnu byste měli zvládnout tři tréninky, ideálně s jedním dnem volna mezi tréninky.

Osmý týden
Gratuluji! Jestli jste se dostali až k tomuto týdnu, tak by vám nemělo dělat problém, vydržet běžet 20 minut v kuse bez přestávek :)

zdroj: fitkul.cz

Sice se mi zdá první týden až moc jednoduchý, ale stejně budu běhat podle toho :) chci, abych časem běhala dobře, abych to udýchala a neměla pocit, že brzo vyplivnu plíce :D

Jdu si dát nějakou dobrou večeři.. že by kaiserka s mozzarelou a šunkou? :)

Tak co holky? běháte/budete běhat? :)

7 komentářů:

  1. jdeš do toho jo?:)
    a dobrá večeře mi připomíná, že by ses mohla ještě šupky účastnit soutěže!

    OdpovědětVymazat
  2. taky jsem teď zase začala běhat :) běhání je super! ať se daří :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych chtěla! Jenže tady u nás není prostor.. Achjo :(
    Ale super rozvržení, třeba se jednou nechám inspirovat :)

    OdpovědětVymazat
  4. já si dneska koupila časopis Dieta a i tam je běžecký plán, takže jsi mi ukradla nápad na článek:(:D ale napsala jsi to hezky:)

    OdpovědětVymazat
  5. je, tak to je super plan, tak at se ti s behanim dari, mne to taky chytlo

    OdpovědětVymazat
  6. Ten tréninkový plán vypadá dost dobře! :) Asi ho někdy vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  7. Já teda běhání párkrát zkoušel, ale zjistil jsem, že to prostě není nic pro mě. Já asi raději chodím. Úplně nejraději mám výšlapy do přírody. Někdy si s sebou beru i vybavení na kempování, které mám z https://armik.cz/ a v přírodě takhle strávím i několik dní. Můžu doporučit, člověk si tak skvěle vyčistí hlavu.

    OdpovědětVymazat